RING OSS 0500-49 90 00

info@knistad.se

Knistad 1 541 92 Skövde

Boka online Kontakt

Herrgårdsbloggen

Hallå och varmt välkommen!

Jag är Dan Persson, jag är  ägare till Knistad Herrgård sedan Januari 2014. jag har startat en blogg. Varför skall man blogga? Jo jag får ofta frågan hur är det att äga och driva en Herrgård? Bor du på Herrgården? Är du alltid här och vad gör du annars? Mina medarbetare får ofta frågan vem som äger Herrgården, om den är privat ägd m.m.

Förhoppningsvis kan jag genom denna bloggen glänta på dörren till ett liv som Herrgårdsägare och VD. Samtidigt kommer Ni få följa med in i många roliga möten, nya tankar och galna upptåg. I min värld är det mötet med människan och vad det för med sig som är det spännande. Det är de vid bär med oss i våra minnen.


Långsiktigt och kortsiktigt!

Det är viktigt att ha alla perspektiv!

Tack vare att vi är ett sådant fantastiskt team på Knistad där alla tar ansvar för sina uppgifter har jag förmånen att kunna titta långsiktigt på Knistad Herrgård. Det  har jag gjort i stort sätt hela dagen. Dagen började med möte i stadshuset där vi planerade byggloven för byggnaderna på Äppelbyn, efter det var de var det dags för möte med ekonomichefen.

Nu diskuterade vi de närmaste två åren, bokslut m.m. kommande investeringar.

Det är roligt att höja blicken ibland!

Knistad Äppelby

Förutom att jag driver Knistad Herrgård har jag ett stort projekt till - vi bygger en by!

Jag vet inte riktigt vad som driver mig MEN jag gillar att starta igång saker och skapa. För mig är Knistad Herrgård en sådan härlig plattform att starta ifrån. Sedan tre år tillbaka har vi jobbat med att få till en by. En by med 20 hus ritade av arkitekten Jonas Bohlin. Just nu börjar det hända saker. Vi har fått marklov och kan så smått börja jobba med marken. Inom kort har vi samrådsmöte och då kan vi börja bygga vägar och göra i ordning de 20 tomterna. Är du nyfiken kan du läsa mer på www.appelbyn.se

Det är aldrig för sent att ge upp :)

Det är ett roligt uttryck som jag gillar.

” Det är aldrig för sent att ge upp ” det var ett uttryck jag lärde mig när jag jobbade i Norrland. Jag vet inte om uttrycket är typiskt norrländskt men för mig blev det så. Jag har ju försökt att blogga en del här och stundtals varit väldigt flitig och stundtals har det varit lite sämre. Nu kör vi igen. På bloggen skall Ni kunna läsa om hur det är att äga och driva en Herrgård.

Hoppas Ni tycker det är spännande!

Mvh,

Dan Persson

VD Knistad Herrgård

Höstfest – Grillbuffé och oslagbart bra underhållning! endast 295 kr

Den 16 September har vi showbandet Janes Bomb på plats! Vi firar in hösten med en höstfest! Endast 295kr

Nu kommer hösten smygande. Man kan välja på att bli nedstämd eller så gör man precis tvärt om och firar in hösten med dunder och brak! Vi tänker göra det senaste. Därför bjuder vi in till en höstfest med dunder och brak. Lördagen den 16 September från 19.00 startar vi med grillbuffé och efter buffén är ”uppäten” så drar det igång med en sjukt bra scenshow med showbandet Janes Bomb. Endast 295 kr inklusive grillbuffé och show!!

Blogga om bloggare :)

Efter en galen tid på Knistad Herrgård!

Vi har haft i stort sätt fullt hela Maj, det är så roligt! Idag är det en höjdpunkt för mig. Vi har tillsammans med Mio tagit emot ca 15 bloggare som bloggar om inredning. De har ett gediget program med bland annat besök hos Mio. Mio har ju också en spännande ny styrelsemedlem i ”ullareds ” Boris. Boris höll ett föredrag. Även jag fick ha en timme på programmet där jag pratade om Bloggar, Knistad och Äppelbyn såklart! Det var uppskattat och vi är väldigt glada att få inhysa bloggarna här på Knistad Herrgård.

Programmet Husdrömmar har hört av sig till Knistad Äppelby

ett mycket speciellt och roligt sätt få sin unika resa till drömboende dokumenterat!

Programmet Husdrömmar har hört av sig till Knistad Äppelby. Man är nyfiken på konceptet och undrar ifall någon som planerar att köpa hus i Knistad Äppelby vill vara med i programmet. Programmet husdrömmar går på SVT med programledaren Pernilla Colt och experten/arkitekten Gert Wingårdh. Med över en miljon tittare varje vecka. Här har någon som köper hus chansen att på ett mycket speciellt och roligt sätt få sin unika resa till drömboende dokumenterat! För mig är det ytterligare en bekräftelse på att Knistad Äppelby är ett speciellt koncept och en unik satsning.

Världens bästa personal!

Jag har fan med världens bästa personal!

Jag har fan med världens bästa personal! Idag sa de att jag kunde lämna bilen vid vår verkstad. Jag hade hunden bak i bilen. Några timmar senare får jag en tvättad och dammsugen bil med sommardäcken på. Inte nog med det en nyrastad hund också????

Jag har fan med världens bästa personal! Idag sa de att jag kunde lämna bilen vid vår verkstad. Jag hade hunden bak i bilen. Några timmar senare får jag en tvättad och dammsugen bil med sommardäcken på. Inte nog med det en nyrastad hund också
Jag har fan med världens bästa personal! Idag sa de att jag kunde lämna bilen vid vår verkstad. Jag hade hunden bak i bilen. Några timmar senare får jag en tvättad och dammsugen bil med sommardäcken på. Inte nog med det en nyrastad hund också
Jag har fan med världens bästa personal! Idag sa de att jag kunde lämna bilen vid vår verkstad. Jag hade hunden bak i bilen. Några timmar senare får jag en tvättad och dammsugen bil med sommardäcken på. Inte nog med det en nyrastad hund också??

Våren är det härligaste!

Från slutet av April till nyår är det full fart på Knistad Herrgård

Jag har alltid gillar våren MEN sedan jag köpte Knistad Herrgård älskar jag verkligen när våren kommer. Det finns såklart många anledningar till det men två av de viktigaste anledningarna är:

1. Det blir så otroligt vackert här ute på Knistad Herrgård när alla blommor, buskar och trän slår ut!

2. Det blir fullt av människor, en ”tom” Herrgård är inte rolig men lika tråkig som en tom Herrgård är lika roligt är det när det är full fart!

Sedan gillar man ju att grilla och vara ute också såklart 🙂

 

 

Tankar om föräldraskap och sport

Att vara hockeyfarsa

Att driva företag och driva en Herrgård tar väldigt mycket tid. Jag har drivit företag sedan jag var 19 år och har varit borta väldigt mycket under mina barrns uppväxt. Nu har min fru varit hemma och tagit ett väldigt stort ansvar. Det är ändå inte utan att man tänker på hur man tar hand om sina barn när de blivit större. Jag har följt min son Rasmus sedan han var 5 år på ishockeyn. Han spelade i HV71, elitklubbarna är hemska mot barnen. De har verkligen en miljö som absolut inte är bra för barn och ungdomar, den är direkt skadlig. Att följa alla de här barnen har varit både positivt och negativt. Jag själv har också lärt mig mycket. Att bli pressad och genom det pressa sin barn är en upplevelse som man tänker på hela livet. För tre år sedan flyttade Rasmus till en liten förening som heter HC Dalen. Helt plötsligt blev det helt annorlunda. Stämningen var inte pressad och föräldrarna är avslappnade. Det har varit tre härliga år. Allt avslutades med denna säsongen sista året som barn (nästa år är han Junior) med att de vann serien, vann fortsättnings serien och vann tre av tre cuper!  Nu är inte vinsterna det viktiga utan att ha god kamratskap och en avslappnad miljö är nummer 1. Det har verkligen HC Dalen skapat och jag lyfter på hatten för alla tränare och övriga vuxna som ställer upp på sin fritid. Tänk va det påverkar oss föräldrar hur barnen mår!

Vi sponsrade en tävling i Spanien !

Jag blev helt varm i hjärtat av att åka ner till Spanien och träffa alla "golfpensionärer"

Lördagen den 1 April till Tisdagen den 4 April var jag i Spanien för att sponsra en golftävling. Golftävlingen spelas varje Måndag under säsongen och har olika sponsorer. Det är en härlig golfmedlem på Knistad Golf &CC som heter Sune Carlsson. Sune bor i Spanien i Alicante utanför staden Torrevieja. Vi hade några helt underbara dagar innan det var dags för tävling. På måndagen var det tidigt uppe för att hinna ner till registreringen 07.30. När jag kom dit fylldes jag av en underbar stämning. Det kändes som min son Rasmus (15 år) hockeyomklädningsrum, fast de här människorna var 50 år äldre. Glädje, upprymdhet, slänga käft, glimten i ögat och mycket kärlek. Jag fick förmånen att gå i en fyrboll med Sune, Totte och Anders. Tre härliga ”gubbar”, jag spelade inte speciellt bra golf MEN spelet blev bättre och bättre. Efter 9 hål kändes det bra, på tionde tee tänkte jag klämma till ordentligt med driven. Jag sträckte ryggen som en tusan. Nu visade det sig att jag hamnat i en bra boll, alla tre kunde ta upp en liten burk med piller. Ta två gula sa Totte då slappnar ryggen av 🙂

Efter rundan var det tre rätters middag med med en halvflaska vin till för 11 Euro WOW vilken mat och härlig stämning. Ihop med prisutdelningen och helheten gör det mig så jäkla lycklig inombords! Vilket härligt liv de lever, vilken stämning och vilken kamratskap. Jag var där för att marknadsföra våra hus i Äppelbyn, det var väldigt nära att jag åkte hem med ett nyinköpt hus!