RING OSS 0500-49 90 00

info@knistad.se

Knistad 1 541 92 Skövde

Boka online Kontakt

Herrgårdsbloggen

Till bloggen

Jag är en tänkare………

Som ofta genomför mina tankar.....

Många tycker nog att jag är en glad skit, jag tycker det är trevligt att uppfattas så också (jag är medveten om att jag varit lite gnällig några inlägg innan men det är ovanligt). Alla människor har ju flera sidor, det är så enkelt att sätta människor i fack. Jag pendlar mellan vårt hem Kaptensbogård i Jönköping och Knistad Herrgård nästan varje dag. Det är en resa på 1 timme och 15 minuter. Jag hinner tänka mycket på den tiden, vissa dagar blåser jag på med musik och sjunger med. Andra dagar tänker jag tyst i bilen…. I veckan hade jag en sådan resa, jag fick in en radiokanal med en predikan. En predikan om hjärtat/själen. Jag och min fru pratar om dessa frågor ganska mycket. Jag skojar ofta bort det (glada skiten) och min fru tror inte att jag lyssnar. Men Catherine är en väldigt klok kvinna och framför allt hon är en av de mest omtänksamma människor jag vet. Vi har pratat mycket om själen, finns det en själ? Vart sitter själen i såfall. Catherine utmanar mig ”ofta” och jag viftar bort det, men samtidigt tänker man ju lite sedan. Därför blev det så intressant när predikan började om hjärtat. Hjärtat är ju en muskel som försörjer oss med syresatt blod, så att det pumpar runt i kroppen. Men många gånger säger man ju också ”hon har ett stort hjärta” , ”han har ett gott hjärta” m.m. Vad menar man då? Är det hjärtat eller är det själen? Det finns såklart något mer där inne. När en människa blir lite pressad, säger man att det munnen talar är hjärtat fullt av.

I Skövde diskuteras det just nu om en eventuell flyktingförläggning på Billingen. Många är pressade.  Helt plötsligt är det många som är beredda på att bryta mot kommunallagen, skänka bort 50 miljoner av skattepengar för att det absolut inte får bli flyktingförläggning. De säger saker som att det skall komma 800 hormonstinna män. Varför skulle män från Syrien var hormonstinna, varför säger man att det bara är män, när statistiken är något helt annat. Minst 30% är barn. Någon uttalar sig att om det kommer utlänningar till vårt berg då går det under? Vad är det hjärtat är fullt av? rädsla, fördomar, girighet? Politiker kan tänka sig att rädda berget från detta genom att kasta sig in i affärer för flera 100 miljoner utan underlag, för att slippa hjälpa människor som flyr från krig och politiskt våld. De kan säga det öppet utan att någon reagerar. Det är många hjärtan ”där ute” som förmodligen inte mår så bra, som är fyllda av…………………..

Trevlig helg