Herrgårdsbloggen

Till bloggen

Media blir värre och värre……..

Lokala tidningar som Skaraborgs Allehanda bryr sig inte om vad som är sant eller inte......

Allt handlar bara om att få så många läsare som möjligt. För Er som läser min blogg och följer vad som händer i Skövde, har förstått att jag inte är speciellt imponerad av vad kommunen gör med First hotell Billingehus, det har nog inte undkommit någon att jag heller inte är så förtjust i den gamle ägaren. Nu är vi i full färd med att bygga ett nytt bostadsområde i anslutning till Herrgården. Äppelbyn, ett projekt med 27 fristående hus som kommer vara något alldeles extra även nationellt sätt. Jag har satsat över 1 miljon för att området skall smälta in i övrig omgivning. Lantbrukarna runt omkring ser helst att det inte blir någon förändring. Så det är inte alla som applåderar såklart. Därför blev inte jag så förvånad när följande lapp kom in till miljö och hälsa.

”Såg att det kommer att byggas hus på gamla soptippen ( kallades då ”gifttippen”)vid Knistad Under 7o.sotalet jobbade jag på Suntetorp ”tryck” vi
tippade en hel del just där de nu skall bygga hus hoppas de klarar att sanera innan det börjar byggas.
Vet också att familjen och hotellet tippat en del ”godis” där under byggtiden av hotellet 90-92.

Bara genom att läsa hur personen skrivit känner jag att man kan tänka sig att uppgiften inte är allt för bra förankrad och speciellt inte med tanke på att personen är anonym.

Vad gör SLA, de skriver följande rubrik. ” Knistad bostäder byggs på gammal gifttipp”.

Jag fick beskedet den 2 Maj om att någon anonym person skickat in detta. Samma dag beställde jag en markundersökning, den kostar oss ca 70.000kronor. Personen på Miljö och hälsa ställer sig och börja spekulera i vad som händer om det är en gifttipp. Ingen har ringt mig och frågat vad askan kommer ifrån. Det är nämligen aska från vår halmpanna som vi använder för att värma upp Herrgården med. Ingen har ringt till Suntetorp och frågat om de verkligen slängde tryckt virke på Knistad Herrgårds marker på 70 talet. Det är ju också lite konstigt att Suntetorp skulle åka ända från sin såg upp till Knistad och slänga skräp. Inga frågor ställdes utan man slängde ut den värsta rubrik man kunde för att få läsare. Att Skövde skriker efter tomter och hus, det tänker man inte på………..