RING OSS 0500-49 90 00

info@knistad.se

Knistad 1 541 92 Skövde

Boka online Kontakt

Herrgårdsbloggen

Till bloggen

Skövde i en riktig soppa ……..

Jag trodde aldrig att jag skulle bli förvånad över människor mer men nu blev jag det igen.

I nästan två år har det pågått en debatt om kommunen skall betala 45 miljoner till ett hotell i Skövde för ett utebad, en gammal sliten konferenslokal och lite mark. Kommunen sålde samma bestånd för 500.000kr 7 år tidigare. Jag har tyvärr tagit en stor del av debatten eftersom det är ”min” bransch detta sker plus att jag blev indragen via en lunch med kommunordföranden där hon berättade att kommunen blivit pressade av hotellet på driftsbidrag. Debatten nådde sin kulmen veckan som var innan kommunfullmäktige den 27/2. Tyvärr har det blivit lite hårda ord men det har ändå varit bra. Jag tycker att ALLA vet om hur det har gått till och vad som händer. Nu är det rättslig prövning kvar bara.

Det kom fram tydligt att man haft en 10 punktslista med sig till kommunen. Till de politiska partierna. Antingen går kommunen med på de tiopunkterna eller så blir det flyktingförläggning. Samtidigt var det en propaganda från boende på Billingen. Sådan som ett år tidigare hade setts som fruktansvärt rasistiska uttalanden bara gled igenom i cyberspace. Tex skrev en kille som skriver blogg i Skövdes största tidning att han inte kunde se hur 800 hormonstinna män skulle få bo på deras fina berg. När jag ifrågasatte varför så jämförde han det med den tristess som han och hans vänner upplevde efter några dagar i en stuga i Sälen.

När 10 punktslistan presenterades så valde Socialdemokraterna i Skövde att inte vara med mer, de ville helt enkelt inte förhandla med ett överliggande hot. Alliansen valde att jobba vidare, då fick man tre krav för att det inte skulle bli flyktingförläggning. Antingen skulle man köpa hotellet ge kommunalborgen eller ge 45 miljoner i överpris för ett utebad, en sliten konferenslokal och lite mark.

Dealen blev då efter påtryckningar. Kommunen köper badet, en del av pulkabacken, och en gammal konferenslokal för 45 miljoner. (man sålde detta för 500.000 7 år tidigare). Man har under dessa år betalat ett driftsbidrag till hotellet på 1,8 miljoner, för att hotellet skall hålla med personal och underhålla badet. Det har man struntat i. När nu kommunen köpt tillbaka det har man lovat att renovera det till standard för ett kongresshotell (alltså många miljoner) sedan lämnar man tillbaka möjligheten för hotellets att erbjuda sina gäster ett nyrenoverat bad. Man erbjuder också hotellet att använda konferenslokalen om inte kommunen använder den.

Man har helt enkelt gett bort 45 miljoner. Dessa människor som varit med och påverkat detta är ansvariga för att företagsklimatet nu kan bli så att man tjänar på att jobba med utpressning. De som har skrivit och propagerat och skrämt människor samt hotellet har gjort sig skyldiga till att göra affär på människors lidande. Man har handlat med människors flykt.

Det är många kloka företagare som i sin iver att äntligen få till sitt älskade berg och i många fall få hålla på med sin stora hobby som valt att ställa upp på detta? Jag undrar hur de tänkt om det var i deras bransch? Människor tänker tyvärr oftast bara på saker när de drabbar dem själva eller deras närmaste, då skall man tycka synd om dem.   Som sagt lite förvånad är jag……..