Herrgårdsbloggen

Till bloggen

Tankar om föräldraskap och sport

Att vara hockeyfarsa

Att driva företag och driva en Herrgård tar väldigt mycket tid. Jag har drivit företag sedan jag var 19 år och har varit borta väldigt mycket under mina barrns uppväxt. Nu har min fru varit hemma och tagit ett väldigt stort ansvar. Det är ändå inte utan att man tänker på hur man tar hand om sina barn när de blivit större. Jag har följt min son Rasmus sedan han var 5 år på ishockeyn. Han spelade i HV71, elitklubbarna är hemska mot barnen. De har verkligen en miljö som absolut inte är bra för barn och ungdomar, den är direkt skadlig. Att följa alla de här barnen har varit både positivt och negativt. Jag själv har också lärt mig mycket. Att bli pressad och genom det pressa sin barn är en upplevelse som man tänker på hela livet. För tre år sedan flyttade Rasmus till en liten förening som heter HC Dalen. Helt plötsligt blev det helt annorlunda. Stämningen var inte pressad och föräldrarna är avslappnade. Det har varit tre härliga år. Allt avslutades med denna säsongen sista året som barn (nästa år är han Junior) med att de vann serien, vann fortsättnings serien och vann tre av tre cuper!  Nu är inte vinsterna det viktiga utan att ha god kamratskap och en avslappnad miljö är nummer 1. Det har verkligen HC Dalen skapat och jag lyfter på hatten för alla tränare och övriga vuxna som ställer upp på sin fritid. Tänk va det påverkar oss föräldrar hur barnen mår!