Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Steffos helgmeny Take away

Som att äta ute fast hemma! Överraska familjen med en riktigt lyxig "utemiddag" hemma hos er själva. Allt du behöver göra är att värma och duka.

Som att äta ute fast hemma!

Överraska familjen med en riktigt lyxig ”utemiddag” hemma hos er själva. Allt du behöver göra är att värma och duka.

Ägarna till Knistad Herrgård, Steffo och Patron har en jaktstuga i Sörmland, här jagas det en hel del men det njuts av god mat och trevligt sällskap än mer.
Maten är något som alla gäster förundras över och varje gång blir Patron och Steffo överösta med beröm över den goda maten. Det finns en hemlighet, det är nämligen vår suveräna köksmästare Robert Wirdahl som förberett maten så den bara är att värma, ihop med en idiotsäker beskrivning så är det omöjligt att misslyckas. Säg det inte till någon bara!

Menyn

Förrätt – Nässelsoppa med kräm på lagrad ost och ramslök

Varmrätt – Svensk biff med parmesanemulsion, löksallad, sparris och krossad potatis

Dessert – Hasselnötskaka med mascarponekräm och rabarber

Beställ nu!

Bokas
Senast onsdagar kl. 15.00

Hämtas
Fredagar eller lördagar kl. 14.00 – 17.00

Pris: 395 kr per person

Vår restaurangchef Henrik rekommenderar dryck

För en komplett matupplevelse krävs rätt dryck. Handla hem några av mina favoriter nedan och jag lovar er att du och dina gäster blir nöjda!

Till hummersoppan är det trevligt att reta aptiten med en bubblande cremant från Bourgogne, Frankrike. Vinet Veuve Ambal Cremant du Bourgogne har yppiga bubblor som ackompanjeras av en fruktighet från både Chardonnay och Pinot Noir. Utmärkt till skaldjur och perfekt som stämningshöjare nr 1! Kyl den väl innan servering, immande glas på bordet skapar estetik och ger heder åt den värd som har omsorg kring serveringstemperaturen!

köttet är i antågande rekommenderas 2013 Chateau Musar, Libanon. De libanesiska vinerna är på det svenska festborden sällsynt – här kommer en uppmaning att avnjuta denna klassiker! Vinet är fylligt och utvecklat med karaktär av torkad frukt, tobak och nejlikor – så passande till adventstiden vi har framför oss! När varmrätten tillagas kan man med fördel förbereda sin vinkaraff och dekantera rödvinet, har man ingen sådan går det lika bra med en tillbringare, vattenkanna eller vardagsskåpets matlåda. Njut och le, livet är för kort för att inte göra det.

Till vår Creme caramell får vi avnjuta punsch med apelsin – en fantastisk avslutning på en god helgmiddag. För den arraksälskande gästen; servera även punsch i glaset. Denna dryck har idag utvecklats till något mer än den simmigt sliskiga varianten som framkommit som standard under den senare delen av 1900-talet. Det finns fatlagrad, halvtorr och mogen punsch att tillgå. Välj och vraka! För den som vill ha ett trevligt dessertvin rekommenderas 2016 Chateau de Levant, en klassisk Sauternes från Sydvästra Frankrike. De söta dropparna avslutar middagen i förträfflighet där varken hemmakock eller pälsklädd gäst går missnöjd från bordet.

Trevlig middag,

Henrik Fredriksson