RING OSS 0500-49 90 00

info@knistad.se

Knistad 1 541 92 Skövde

"Knivarna"

Knistad Invitational (KNIV) spelades först gången säsongen 1991. Tävlingen startades av Herbert Jansson som då var chef på Skaraborgsbanken i Tibro, och också medlem i den första styrelsen för golfklubben på Knistad. Herbert bjöd några av bankens kunder i Tibro som dels spelade golf, och jag tror också att den sociala kapaciteten hos oss inbjudna spelade en stor roll. Första året var vi 9 spelare som ingick i själva tävlingen, av vilka vi idag är 2 som återstår. Jag och Göran Schönborg. Robert Wahlström tillhörde också ursprungsdeltagarna, men sviktande fysisk hälsa gör att Robert just nu inte förmår att vara med. 

 Det tog några år att utveckla själva tävlingsformatet till hur det nu ser ut. Vi har använt oss av den nu rådande formen under ganska många år nu, och den fungerar bra.Vi spelar 20 gånger per säsong. 10 gånger på våren och 10 gånger på hösten. De 10 bästa gångerna räknas in i den total där segraren får en inteckning i vårt vandringspris. Det utgår även priser till tvåan och trean, samt att vi också korar en segrare för våren och en för hösten. Dessa deltävlingar räknas på de 5 bästa resultaten under vår resp. höst.

 Det finns ett krav på ett deltagande om minst 10 gånger per säsong för att få behålla sin plats i KNIV. KNIV är ett slutet sällskap (med egen logga), och man kan bara komma med som medlem om man dels rekommenderats av någon av oss som nu är med, dels visat ett intresse av att vara med genom att komma som gäst. Bedömning om huruvida en ”prospect” kan antas, beror naturligtvis på att det finns grundläggande kunskap i golf, officiellt hcp och en social kapacitet som gör att man platsar i gänget. Beslut fattas av alla medlemmar vid årsstämma och säsongavslutning. Förutom vi som varit med sen början, har Lars-Åke Persson varit med sedan 1993. Per Waldefeldt sedan 1996, Heikki Nikkula sedan 2002, Ulf Nilsson, Jan-Erik Karlsson och Peter Runesson sedan 2006, för att nämna de som varit med längst av nuvarande uppställning.


Nyfiken på att bli golfmedlem?