Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Upplev Knistad med alla sinnen

En upplevelse på Knistad är så mycket mer än att bo på hotell. Platsen erbjuder lugn och harmoni ihop med förstklassig service och mat från nejderna.
Hör av dig

Lantmys på herrgård

Kom ut i den friska höstluften i lantlig miljö. På Knistad har vi allt detta precis utanför, i en bekväm inramning.

Gå ut på picknick tillsammans med din kära och hitta en solglänta inbäddad i färgsprakande höstlöv, mitt emellan golfbanan och det vidsträckta västgötska landskapet. Vi förbereder en picknickkorg innehållande allsköns godsaker, filt och termos att dela på när ni hittat den perfekta platsen. Vi tipsar gärna om mysiga smultronställen och platser både för den som vill gå långt eller hålla sig i närheten. Fram på kvällen dukar vi upp till middag inne i herrgården och ni kommer få avnjuta en vällagad trerättersmeny.

Efter en god natts sömn välkomnar vi er till en gedigen herrgårdsfrukost.

Pris: 1395;- per person

Picknick innehållande varm choklad, tilltugg och sötsak.
Trerättersmiddag.
Del i dubbelrum och frukost.

Önskar ni extra sovmorgon och lunch innan ni avreser?
Lägg till sovmorgon och lunch för endast 200 kr per person

Hör av dig

Lyx på landet

Här har ni möjligheten att få njuta av livets godheter i form utav mat och dryck och god services. Låt oss skämma bort er!

Unna er något riktigt gott för smaklökar och själen. Låt varandra och det goda livet stå i fokus och skäm bort er i vår rofyllda miljö med god mat och underbara natur. Koppla av och njut!

Ni bor i herrgårdsinspirerade rum med utsikt mot vår välklippta golfbana, små skogsdungar av urskog och slingrande grusvägar. Under eftermiddagen välkomnar vi in i herrgården för en liten vinprovning innan ni får en stunds vila med tillfälle att bada i våra vedeldade karbad eller ta en promenad runt området. Fram på kvällen bjuds femrättersmiddag i herrgårdsrestaurangen. Till maten serveras ett väl avvägt dryckespaket. Låt smakerna förföra er under en långsam middag i trevligt sällskap. Efter maten finns mysiga soffor i salongerna att slå sig ner i för att smälta maten och kanske avrunda med en lite sängfösare.

På morgonen står en generös frukostbuffé uppdukad. Självklart kan frukost på rummet bokas om ni vill avnjuta denna i enskildhet.

Pris: 2200;-

Pris avser per person & natt.
Allt detta ingår:
Enklare vinprovning.
Femrättersmiddag inkl. dryckespaket.
Övernattning del i dubbelrum inkl. frukostbuffé.

Önskar ni extra sovmorgon och lunch innan ni avreser?
Lägg till sovmorgon och lunch för endast 200 kr per person

Enkelrumstillägg 300 kr /person & natt.

Hör av er för bokning

NjUt & Vandra

Vill du komma ut och vandra i naturen men slippa stormkök och kalla tält? Då har du kommit rätt! Knistad herrgård ligger optimalt placerad mitt i grönskan på västgötska landsbygden.

I närområdet finner ni flera sevärda vandringsleder i olika svårighetsgrad. Vi förser er med en smakfull matsäck att ta med på utflykten.

Efter en dag i skog och mark kommer ni tillbaka till herrgården, sparkar av kängorna och kanske tar ett bad i vår vedeldade badtunna. När ni senare vilat ut bjuder vi er till bords i vår herrgårdsrestaurang för en härlig smakupplevelse. Efter er trerättersmeny väntar mjuka soffor i salongerna. Dessa passar utmärkt till att slå sig ner, ta en drink och titta på kartor och planera nästa dags utfärd.

Efter en god natts sömn äter ni en herrgårdsfrukost, antingen från vår anpassade buffé eller på rummet och ni är nu redo för en ny dag i friska luften. Kombinera herrgårdslivet med vacker natur i Västergötlands historiska kulturlandskap.

Pris: 1395;-

Priset avser per person och natt.
I paketet inkluderas matsäck från köket i form av värmande soppa med gott bröd och annat gott till vandringen, trerättersmiddag, del i dubbelrum och frukost.
Vi har ryggsäckar och termosar för utlåning.

Önskar ni extra sovmorgon och lunch innan ni avreser?
Lägg till sovmorgon och lunch för endast 200 kr per person

Enkelrumstillägg 300 kr /person & natt.

Här är några utav de platser som ligger inom 45 minuters bilväg från Knistad:

 • Pilgrimsleden i Skaraborg
 • Vandra längs Göta kanal
 • Brommöleden, vid Vänern
 • Kinnekulleleden
 • Läckö, Kållandsö
 • Hjo dalgång, från Vättern till Mullsjön
 • Mösseberg
 • Vallebygden / Varnhem / Hornborgasjön
 • Hökensås
 • Tiveden
 • Billingen

Vi har kartor och ger tips och råd om vart du kan åka. Läs mer om vandring i Skaraborg här.

Stanna flera nätter och få ett bättre pris

Vi drar av 200 kr på paketpriset andra natten och 400 kr från och med tredje och efterföljande nätter.

Jakt och jägarexamen

Knistad herrgård har en helt unik jägarexamen där närheten till allt är oslagbart. Vi har en helt egen skjutbana som endast används för jägarexamen.

Som gäst på Knistad herrgård kan du alltid förvänta dig hög service och god mat. Så även som deltagare i jaktarrangemang och inte minst under vår unika jägarexamen.

Under jägarexamen bor ni på herrgården från torsdag till söndag. I paketet ingår övernattning i hotellet, helpension och utbildning för att fara hem med en komplett jägarexamen. Skytteövning och provtagning görs på vår egna skjutbana ett stenkast från huvudbyggnaden.

Redan jägare? Läs om våra jaktpaket.

Bo på Knistad

Att bo på Knistad handlar om så mycket mer är ett hotellrum och en säng. Det är helheten som gör upplevelsen med maten, omgivningen och servicen.
Hotellets 80 hotellrum ligger utspridda i flyglarna på gården. Du kan välja mellan mysiga krypin för en eller vår stora golfsvit för fyra med utsikt över rangen och vidsträckta fält eller nånting däremellan.

Hälsa, avkoppling och motion

Som boende gäst på Knistad har du inte bara tillgång till vår vackra omgivningar och mysiga promenadstråk utan även vårt gym och olika bastu och vedeldade karbad.

Ta del av våra erbjudanden som passar dig