Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Skidåkning och Snöbollskrig: Sportlovsfest på Knistad Herrgård!

Nu kan du boka vårt Sportlovspaket. Ett paket för hela familjen som vill dra till en plats där det finns något för alla, där ni själva bestämmer dagens upplägg och skräddarsyr dagarna som ni vill ha dem. Ni väljer själva hur länge ni vill bo över. Tillräckligt länge för att hinna med allt ni vill göra på och omkring herrgården och tillräckligt länge för att ni föräldrar ska känna er utvilade och barnen rejält aktiverade. Sov gott, ät gott och njut av både ute och inne aktiviteter.

Vi kickar igång sportlovsveckorna 7, 8 och 9 med en salig blandning av aktiviteter som får hela familjen att jubla – så som 5-kamp, pulkaåkning, bad och lek – allt i en enda virvelvind av skoj!

Herrgårdens restaurang har tänkt på hela familjen och erbjuder en barnvänlig meny, perfekt för även de mest petiga små gästerna. Föräldrarna behöver inte heller kompromissa med sina smaklökar – de kan njuta av läckra rätter anpassade för vuxna, vilket gör varje måltid till en trevlig och gemensam upplevelse för hela familjen.

Upptäck vårt fullspäckade utbud av aktiviteter här nedanför:

Göstas Loge

Upplev Knistads egna ”Fångarna på fortet”. Lite som en 5-kamp som är som OS, fast mycket roligare och liiite mer kravlös 😉. Förbered er på märkliga utmaningar, knasiga tävlingar och ett och annat garv. Här gäller det att ha roligt, så tävlingsandan är precis lika viktig som att kunna skratta åt sig själv! 

OBS – aktiviteten erbjuds på förfrågan! Vi behöver få ihop ett par – tre familjer för att det ska gå att genomföra och bli kul 🙂

Badtunna och bastu

Efter all action i Göstas Loge är det dags att varva ner i en varm skön badtunna. Slappna av och låt den här tiden vara en skön paus från en annars stressig vardag hemma. Basta, bada, njut! Och du, för de små filurerna finns det gott om stora ytor (läs lekområde) där fantasin kan gå bananas under tiden.

Lekland

Välkommen till vårt härliga lekland – en plats där garv och rörelse får vara huvudorden! Här har vi mixat och matchat de bästa lekaktiviteterna för att skapa en lekfull plats som passar både stora och små. Shuffleboard, pingis, innebandy, prickkastning, inomhuskubb – här är det som en buffé av lekfullhet. Så dra på dig de allra bästa lekbyxorna, utmana brorsan eller syrran och gör dig redo för en dag fullspäckad med skratt, bus, och interna kamper.

Tipspromenad

Ta med dig hela familjen på en tipspromenad! Snubbla över knepiga frågor och klura ut svaren tillsammans. Stora som små får chansen att imponera med sina smarta svar och kämpa om fina priser. Det är som att gå på skattjakt, fast skatten är kunskap och skattenkartan är full av kluriga frågor. Det blir en promenad fylld av skratt, klurighet och kvalitetstid med familjen (och chans till fina priser).

Vinterlunch vid grillplatsen

Här snackar vi den ultimata vinterlunchen! Köp till en grillkorg, släng på er mössorna och ge er ut till en av herrgårdens mysiga grillplatser. Tänd upp elden och låt värmen sprida sig medan ni njuter av en vintrig lunch. Umgås, njut och ät riktigt gott.

Pulka

Pulkaåkning är som en berg-och-dalbana på snö – fast bättre! Glid nerför backarna som om det vore er sista tur. Ingen backe är för stor eller för liten, det är skoj som räknas! Låna pulka, stjärtlapp eller madrass och åk i backarna intill vår golfbana.

Filmdags

Välkomna till tv-rummet där barnfilmerna går varma! Släng er ner i sofforna, plocka fram kuddarna och gör er redo för en mysig filmupplevelse inne i värmen. Perfekt när ni vill komma ifrån vinterkylan en stund och värma er lite. Så slå er ner och låt er förföras av berättelser som trollbinder både stora och små.

Pysselhörna

I vår fantastiska pysselhörna finns det möjligheter att låta kreativiteten flöda! Här är det endast fantasin sätter gränser. Måla, klipp, klistra och skapa magi medan skratt och skoj får genomsyra dagen. Pysselhörnan är platsen där små konstnärer blir stora här på Knistad!

Tips på saker att göra i närområdet när du bor över på Knistad Herrgård dessa veckor

För den som vill utforska närområdet och lämna herrgården för en stund, öppnar sig en mångfald av spännande möjligheter för alla leksugna i familjen. Här är några tips från oss:

Skidåkning

Här finns det möjlighet till skidåkning både på längden och utför. Är kidsen mer intresserade av att bli bandyproffs eller hockeyproffs finns även skridskoåkning på Billingens Fritidsområde, vilket är ca 20 min från herrgården.

Ungefär 40 min från herrgården ligger Mösseberg, som också erbjuder skidåkning både på längden och utför.

Badupplevelse

Endast 15 minuter från herrgården finns möjlighet att uppleva ett av landets bästa upplevelsebad – Arena Skövde.

Platser att leka på

Ungefär 10 minuter från herrgården hittar du Stellas Lekland. Även JumpYard hittar du ca 10 min från herrgården.