Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Det här är Knistad Herrgård

Hur vill du uppleva KnistadHör av dig

Kan man bli kär i en plats?

VD och ägare Dan Persson berättar

”En torsdag eftermiddag i vintern 2010 körde jag bilen de slingriga vägarna fram till Knistad. Svängde in på den vackra infarten och slogs av hur vackra de gamla byggnaderna var. Det knastrade under däcken när jag körde över grusgården, jag parkerade bilen och gick fram till herrgården. När jag skulle ta i handtaget öppnades dörren av en varm och glad person som välkomnade mig och frågade om jag var Dan och skulle ta jägarexamen i helgen. Jag visades upp till andra våningen och ”jägarrummet”. Där stod det en kall öl, lite goda korvar och ostar och kursledarna för jägarexamen väntande på mig där. De såg ut som Kronblom precis som jag tänkt mig. Det var snart dags för middag, maten var något av det godaste jag ätit och så rullade hela helgen på. En av de absolut bästa helgerna i mitt liv och jag blev kär i Knistad herrgård, så kär att jag faktiskt valde att köpa herrgården. Låter knasigt? Ja kanske, men det roliga är att precis samma sak hände Steffo när han blev delägare 8 år senare. Om vi lyckas ge alla samma upplevelse och känsla som jag kände då och känner nu, då har vi lyckats.”

Vår vision

”Att leverera Sveriges bästa service” samt ”skapa oförglömliga minnen för våra gäster och medarbetare”. Det kan kanske låta som en floskel men det är verkligen vad Knistad och vi som jobbar här står för. Det är en ynnest att få jobba på Knistad, miljön är magisk vacker, lugn och stimulerande men det härligaste av allt är alla glada och positiva människor som besöker oss varje dag. Till Knistad kommer man för att få ett avbrott från vardagen, om det är en konferens, ett möte, en fest, ett bröllop, ett dop, en golfweekend, ett golfpaket eller jägarexamenskurs. Oavsett är man här för att bryta av från vardagen, träffa nya eller gamla vänner, detta skapar en möjlighet att ge det finaste som finns nämligen en upplevelse med superservice som skapar oförglömliga minnen.

Knistads värdegrund

För att nå våra gemensamma mål måste vi tro på och leva efter våra värdegrunder. Var dig själv men lev vår kultur och samarbeta i harmoni mot vår vision och mission att leverera ”Sveriges bästa service” – ”för att skapa oförglömliga minnen”. Medan vi samtidigt värdesätter våra och andras olikheter och stöttar varandra.

 • Vi litar på varandra
 • Vi är passionerade
 • Vi stöttar varandra
 • Vi är öppna
 • Vi är inkluderande
 • Vi har roligt och är till och med lite busiga
 • Be it
 • Live it
 • Sizzle it
 • OWN IT

Vi ger tillbaka

2010 var vår VD och lyssnade på Alice Bah Kuhnke. Hon pratade om Rädda barnen och vikten av att involvera sig volontärt och vad det kunde göra för att sammansvetsa en grupp människor. Vi letade efter en organisation där så stor del som möjligt av skänkta medel gick till de behövande. Valet föll på Projekt 322. Projekt 322 är döpt efter avdelning 322 på drottning Silvias barnsjukhus, där många barn som drabbats av cancer hamnar. Grundaren Tomas Lind har själv erfarenhet av att som barn spendera stor del av sin tid på sjukhus, därför försöker Projekt 322 hjälpa familjer där barn drabbats av cancer. Vår VD och Knistad herrgård skänker varje år pengar och arrangerar insamlingar till förmån för Projekt 322, varje år får cirka 20 familjer besöka Knistad och Skara sommarland ett dygn kostnadsfritt för att bryta vardagen.

projekt322.se

Bli en del av Knistad-familjen

Lite då och då behöver vi tillskott i familjen. 

Ibland större roller och ibland mindre. Vi är alltid intresserade av människor med rätt inställning och personlighet. Kändes vår värdegrund rätt för dig så kanske det är dig vi söker.

Här hittar du aktuella rekryteringar. Finns det inga? Sök ändå. Det kan hända att du förekommer oss.

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle. Tillsammans skapar vi ekonomiskt bärkraftiga företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare.

Hållbarhetsklivet baseras på fyra grundläggande principer

 1. Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt
 2. Bra för både boende och besökare
 3. Fler besökare när och där det inte är fullt
 4. Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter