Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Vår mat

"Livet är exempelvis för kort för att slarvas bort på illa lagrade ostar, för slarvigt fermenterade cigarrer och ljusbruna bilar. Livet är också för kort för att bara äta gott på fredagar, bara älska på lördagar, samt att dricka dessertsnaps till sillen." -Steffo-

En gång i tiden var Knistad Herrgård självförsörjande med bland annat egna djur och mejeri. Idag serverar vi vilt skjutet av vårt eget jaktlag bestående av Steffo Törnquist och Dan ”Patron” Persson.

Nu ger vi er en lantlig matupplevelse med råvaror från bygden och smaker som man känner igen fast tillagat på ett spännande sätt. Råvarorna kommer i stor utsträckning från gårdar runtom i Skaraborg. Ute i trädgården ser man ibland våra kockar påta i dom egna landen.

Vi serverar mat med känsla

Vi lagar rätter som gästerna känner igen, men vi gör det med vår egen twist. Råvarorna tar vi som regel från trakten, inte sällan från vår egen trädgård. Vi älskar vilt, inte minst det som kommer från våra egna marker. Knistads mat andas skog, gård och mark, men den kikar också nyfiket på nytänkande gastronomi.

Mat morgon, middag, kväll. Vad står till buds?

Restaurangen

Välkommen till hjärtat av vår lantliga njutningsoas – känn dig som hemma i Vinterträdgården. Med en oslagbar vy över den västgötska nejden presenterar vi måltidsupplevelser med direkt ursprung från bygden och vår gastronomiska karta. Med närhet till växtlighet och med en ombonad känsla har vi flera olika matsalar där vi bjuder dig till bords med genuinitet, hemvävt linne och vacker servering.

Mat morgon, middag, kväll. Vad står till buds?

På gång

9 April - Brunch

Lokala ostar, chark, egenrökt vilt, smörgåstårta och vår massa underbara sötsaker av vår egen konditor.... Välkommen att njuta av hemlagad brunch i världsklass på Knistad Herrgården.

28 april - Fiskelycka med Lyckoskog & Klingberg

Välkommen på en flugfiskehelg tillsammans med Johan Klingberg & Helena Lyckoskog 28-30 april! Johan är en erkänd profil inom flugfisket.

14 April - Golfsving och Rödpang

Välkommen till en helg för golfsugna vinälskare, 14-16 april! Träna golf, yoga och smaka av våra bästa viner i en härlig inramning av yoga och skönt herrgårdsliv.

6- 10 April - Påsk på herrgården

Välkommen att fira påsken med oss 6-10 april med härlig påskmat och firande i lantlig herrgårdsmiljö.

Vår vinkällare – Bacchus

Att uppleva Knistad Herrgård har genom historiens många sekel varit mångfacetterat och spännande. Som besökare har man tagit del av allt ifrån medeltidens gästabud med skummande öl och brännvinsbord till brukspatronernas festmåltider under 1800-talet. Vi är otroligt stolta över vårt arv och är glada över att kunna presentera vår vinkällare – Bacchus, platsen för backanal och bullriga fester. Här arrangeras såväl dryckesprovningar som middagar med enskild sittning där mat och dryck harmoniserar i ett ständigt flöde.