En gång i tiden var Knistad Herrgård självförsörjande med bland annat egna djur och mejeri. Idag serverar vi vilt skjutet av vårt eget jaktlag bestående av Steffo Törnquist och Dan ”Patron” Persson.
Nu ger vi er en lantlig matupplevelse med råvaror från bygden och smaker som man känner igen fast tillagat på ett spännande sätt. Råvarorna kommer i stor utsträckning från gårdar runtom i Skaraborg. Ute i trädgården ser man ibland våra kockar påta i dom egna landen.
Vi lagar rätter som gästerna känner igen, men vi gör det med vår egen twist. Råvarorna tar vi som regel från trakten, inte sällan från vår egen trädgård. Vi älskar vilt, inte minst det som kommer från våra egna marker. Knistads mat andas skog, gård och mark, men den kikar också nyfiket på nytänkande gastronomi.
Mat morgon, middag, kväll. Vad står till buds?
Välkommen om du önskar boka bord!
Välkommen till hjärtat av vår lantliga njutningsoas – känn dig som hemma i Vinterträdgården. Med en oslagbar vy över den västgötska nejden presenterar vi måltidsupplevelser med direkt ursprung från bygden och vår gastronomiska karta. Med närhet till växtlighet och med en ombonad känsla har vi flera olika matsalar där vi bjuder dig till bords med genuinitet, hemvävt linne och vacker servering.
Mat morgon, middag, kväll. Vad står till buds?
Att uppleva Knistad Herrgård har genom historiens många sekel varit mångfacetterat och spännande. Som besökare har man tagit del av allt ifrån medeltidens gästabud med skummande öl och brännvinsbord till brukspatronernas festmåltider under 1800-talet. Vi är otroligt stolta över vårt arv och är glada över att kunna presentera vår vinkällare – Bacchus, platsen för backanal och bullriga fester. Här arrangeras såväl dryckesprovningar som middagar med enskild sittning där mat och dryck harmoniserar i ett ständigt flöde.