Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Bröllop på Knistad Herrgård

Föreställ dig: Solen börjar sakta gå ner kring de gröna kullarna och gästerna samlas på en vacker herrgård i 1700-tals miljö. Blommor pryder trädgården och en doft av svensk sommar sveper in. Medan musiken spelar och gästerna susar med förväntan, möts brudparet under en av de trehundraåriga lindarna för att tillsammans gå hand i hand vidare, för att säga ja till varandra.
Hör av dig till oss

Bröllop på herrgård

Hos oss på Knistad herrgård får ni en oförglömlig bröllopsdag som skräddarsys efter just era önskemål och visioner. Tillsammans planerar vi, så att det passar perfekt för er och era bröllopsgäster, in i minsta detalj.

Vi har möjligheter att ordna det lilla, intima och personliga bröllopet. Men vi har också möjlighet och erfarenhet att ordna det där stora härliga herrgårdsbröllopet, för de som vill slå på stort och kanske hyra hela herrgården och nyttja scenen in på småtimmarna… Eller varför inte ett golf-bröllop, eller jakt-bröllop? Det är bara ni som sätter begränsningarna för vad vi kan göra här!

En, två eller varför inte tre dagars bröllop?

Varför inte välja ett två dagars bröllop för att verkligen sätta guldkant på er speciella dag? Eller ta det ännu längre och fira kärleken under tre dagars festligheter? Oavsett om det är en dag eller en hel helg av glädje och kärlek, så är Knistad Herrgård platsen där era drömmar om ett bröllop på herrgård blir verklighet!

 

Är det något vi kan, så är det underhållning!

Vi hjälper gärna till med precis allt om det är vad ni önskar, så att ni bara kan njuta hela dagen, och leva i nuet. För är det något vi kan, så är det att jobba med underhållning här på Knistad Herrgård! Vår erfarna och sprudlande bröllopskoordinator Caroline hjälper er så mycket eller lite ni önskar. Inte bara att vi har en bröllopskoordinator, vi har också ett stort kontaktnät som gör det möjligt för er att gifta er till kanske en favoritlåt från Patrik Isaksson, Niklas Strömstedt, Lasse Holm eller ja.. du kanske hellre vill att Steffo tar ton…Även om det inte direkt är vad vi rekommenderar 😉

Säg ja till drömbröllopet på herrgård!

Låt oss skapa en magisk dag fylld av kärlek, skratt och lantlig charm. Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort!

Herrgårdsbröllop med romantik i lantlig lyx och passion för golf?

Föreställ er att ni kickstartar ert tvådagarsbröllop med en golfrunda tillsammans med gästerna i solen. En kall bärs att skåla med, en golfklubba i handen, en doft av svensk sommar och vännerna vid din sida för att ha riktigt kul på golfbanan. Kan det bli bättre!?

Här på Knistad Herrgård kan vi skapa ett oförglömligt bröllop i närhet till gröna fairways och under klarblå himmel. Vi är nämligen bäst i Sverige på mat & service med golfanläggning.

Vår Bröllopskoordinator - Caroline Ulkner

Jag har mitt drömjobb. Jag får använda mina starka egenskaper inom struktur och planering och kombinerar det med min stora passion för bröllop.

Jag kommer vara er kontaktperson och bollplank hela vägen och jag vill tillsammans med vårt otroliga team på Knistad Herrgård skapa bröllopet ni drömmer om. Er vision och önskemål sätter riktlinjerna och jag ritar kartan.

 

En lantlig herrgård i idyllisk 1700-tals miljö med förstklassig service

Livet är för kort för att inte garva på golfbanan eller inte ta ett glas framför öppna spisen. Livet är helt enkelt för kort för att slarvas bort. På Knistad gör vi allt vi förmår för att inte slarva med ert dyrbara liv. Själva herrgården har några hundra års erfarenhet av trivsel, med underbara källarvalv och perfekt knarr i golvplankorna. Personalen har vaken blick och snabba fötter.

Vi är här för er skull och gör vårt yttersta för att er viktigast dag i livet även ska bli den bästa dagen – Er bröllopsdag.

Frågor & svar om bröllop

Hur många bröllopsgäster kan ni ta emot?

Ni kan vara allt från tio personer i vår romantiska, vitputsade vinkällare från 1300-talet till 250 personer i vår vackra renoverade Smedja med stort fönsterparti och scen.
Oavsett om ni vill ha ett mindre eller större bröllop på upp till 250 gäster, finns möjligheten till drygt 150 gäster att bo över och förlänga festligheterna i vår underbara herrgård. Förvandla ert bröllop till en ännu mer minnesvärd upplevelse genom att spendera natten på plats och njuta av allt som Knistad Herrgård har att erbjuda.

Kan man viga sig hos er?

Naturligtvis! Vigsel i vår gröna trädgård är en underbar upplevelse – eller varför inte i något av alla våra vackra hus på herrgården? För det lilla bröllopet är vår vinkällare från 1300-talet ett utmärkt val, medan för det stora bröllopet är trädgården eller herrgården perfekt.

Kan ni hjälpa till att fixa musik/band till bröllop?

Vi vill och kan hjälpa till med allt till ert bröllop eller fest, inklusive musik/band. Vi har ett stort kontaktnät internt som gör det möjligt för er att gifta er till kanske en favoritlåt från artister så som Patrik Isaksson, Nicklas Strömstedt, Lasse Holm eller ja.. du kanske hellre vill att Steffo tar ton (även om det inte direkt är Steffo vi rekommenderar)! 😉

Bröllopsfotograf?

Självklart, vi samarbetar med en fantastisk fotograf, MariGW. Se hennes hemsida. Vi hjälper er gärna att komma i kontakt med henne för att planera dagen.

Finns det kyrka i närheten?

Det finns ett flertal vackra kyrkor i närheten av vår herrgård, som du kan välja mellan. Närmaste kyrkan, den gamla vackra Sventorps kyrka, ligger endast 7 minuter bort från herrgården.

Bröllopsmeny

Bröllopsmaten är såklart en stor del av upplevelsen. Vår köksmästare Christoffer Beijbom är en av Sveriges bästa köksmästare. Vi har dessutom en egen konditor, Maxime, som skapar magiska desserter. Vi slår ihop våra allra bästa inom olika kategorier för att tillsammans skapa er speciella dag och den bröllopsmeny som passar bäst för just er och era gäster. Kanske är det så att ni vill att Steffo skall komponera er bröllopsmiddag? Det löser vi!

Kontakta oss

Vad kostar ett bröllop?

Bröllop, en av livets absolut viktigaste firanden! På Knistad slarvar vi inte med detaljerna. Vi är här för din skull. Vi vill att ert bröllop blir precis som ni önskar och just därför har vi inga färdiga standardpaket. Ni plockar själva ihop de olika delar som ni önskar och vi ser till att skapa en oförglömlig dag eller helg för er.

I priserna hos oss ingår lokalhyra, personal, dukar, servetter, porslin och städning.

Vill ni att vi hjälper till med blommor, trycksaker, övriga dekorationer och bokning av musikanläggning så gör vi gärna det. Ställ frågan så räknar vi fram ett pris! Vill du ha tema-bröllop? Kanske ett golf- eller jaktbröllop? Vi är öppna för precis alla idéer, det är bara fantasin som sätter gränserna för vad vi kan genomföra!

Vill du veta mer om bröllop på vår Herrgård?

Fyll i vårt formulär nedan så återkommer vi till dig mer mer information kring bröllop hos oss. Vill du hellre prata med oss direkt är du givetvis välkommen att snacka med oss direkt.

Fest på Knistad herrgård

Hos oss kan ni fira alla livets stora ögonblick! Från jämna födelsedagar till dopkalas, möhippor och svensexor. Vi erbjuder en festpaviljong för stora sällskap, belägen i vår trädgård med terrass och utebar. Upptäck även vår anrika festvåning på herrgårdens andra våning, där vackra kristallkronor skapar en festlig atmosfär.

Det finns många anledningar att ordna fest. Vad firar ni?