Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Artikel av och om Erica Johansson

Erica Johansson är en del av vår Reboot delux-helg i februari. Men vem är Erica egentligen?

-Erica Johansson, vad gör hon nuförtiden?
-Vem då?
-Du vet hon den där kaxiga göteborgskan som hoppade långt och var med i vartenda tv program.
-Aha hon, har ingen aning faktiskt….

Det är förståeligt för det är ju faktiskt två decennium sedan jag gjorde min sista tävling som elitidrottare. Det är ju helt sanslöst vad åren går fort men jag kan ändå än i dag titulera mig svensk rekordhållare men det är nog bara en tidsfråga innan jag är en fördetting helt och hållet. Det finns en tjej som just nu är och nosar på 7 metersstrecket.

Vad gör man då när en karriär tar slut och ett helt vanligt liv ska börja?  Jag var väldigt bestämd att jag ska jobba med människor på något sätt och med åren har det vuxit fram det är hälsa i form av träning som jag vill bidra med.

Sedan tio år tillbaka har jag nästan dagligen instruerat och peppat motionärer i alla möjliga åldrar och sammanhang. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att köra gruppträningar då dynamiken och det man får tillbaka ur en samling människor är unikt.

Jag har också hunnit med en hel del roliga TV produktioner och en av dom roligaste var ”Hela Kändis Sverige Bakar” som spelades in en varm sommarvecka på Taxinge Slott, även kallat ”Kakslottet”. Jag tycker mycket om att baka och jag hoppas att ni kommer få smaka på någon av mina favoriter under vår träningshelg på Knistad herrgård 6-7 februari.

Inspirationen

Vi måste blicka framåt, kanske mer nu än någonsin förut. Det är lätt att gå ner sig och strunta i mycket när livet lunkar på och man tycker att det inte finns så mycket att se fram emot.

Vi är ju så vana att rusa på och ständigt vara på väg mot nästa grej, nästa jobb, nästa resa och så vidare.

Ibland behöver man stanna upp för att få perspektiv på sitt liv och vart man egentligen är på väg. Aldrig hade vi väl kunnat tro att detta elände med Corona skulle hålla i så länge dock.

Vi har alla fått göra uppoffringar och kasta om i våra inrutade och sociala liv. Säkerligen på både ont och gott med facit i hand.

Även jag som jobbar med träning och framförallt då gruppträning har fått komma på nya lösningar.

Jag stod en aning handfallen när våren kom i fjol och tänkte på hur jag skulle lösa min egen situation. Vad kunde jag göra annorlunda för att fortsätta främja människors hälsa?

Naturligtvis blev utomhusträning en stor del men även också livesända träningar via facebook eller andra mötesprogram.

Det är ju helt okey att träna utomhus under sommarhalvåret men om någon hade sagt för ett år sedan att vi skulle ligga på mattor och köra situps i ett nollgradigt december hade jag nog svarat: yeah right!

Men nu är det som det är och det bästa vi kan göra är att  gilla läget och passa på med all tid vi har över till att faktiskt ta hand om oss själv. Aldrig har vi väl haft så mycket tid till det sen vi var små.

Så med lite pannben och beslutsamhet kommer vi starkare än någonsin ut ur denna kris, möjlighet även kallad…

Det ska bli mig en sann glädje att ta mig an uppgiften som motivator och tränare år 2021.

Hoppas vi ses,
Erica