Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Lindroths GårdsBryggeri- En del av dryckesupplevelsen på Knistad

Ett stenkast från Knistad Herrgård ligger Lindroths GårdsBryggeri, det lilla bryggeriet som brygger öl med stor kärlek. Deras unika ölsorter kan endast köpas och avnjutas i Knistads restaurang.

Ett stenkast från Knistad Herrgård ligger Lindroths GårdsBryggeri, det lilla bryggeriet som brygger öl med stor kärlek. Deras unika ölsorter kan endast köpas och avnjutas i Knistads restaurang.

Ett litet stenkast från Knistad Herrgård hittar vi Lindroths GårdsBryggeri.

Här brygger man öl från grunden och gör det till ett hantverk från början till slut.

Bryggmästare Jacob står för recepten och själva bryggningen. I fokus finns en tanke kring att brygga goda öl med genuina smaker. Helt enkelt att brygga öl som man själv tycker om och vill dela med andra. Mia har hand om etiketteringen, kring varje flaska lindas en handskriven etikett med information om ölet och även ett batch nr.

Varje batch blir exklusiv och unik då vi brygger småskaligt och vår öl erbjuds endast på Knistad Herrgård. Det finns i nuläget tre sorters öl på Herrgården, Knistad Pale Ale (även kallad KPA), Knistad No 19 samt en mörk ale, Majas Husman.

Eftersom vi är ett litet bryggeri har vi möjlighet att anpassa ölets smaker till menyerna och årstiderna på Knistad, även julölen Majas Julöl finns att tillgå till det populära julbordet.

Lindroths GårdsBryggeri odlar även egen humle. I Sverige har det länge varit tradition att odla humle och att få föra den traditionen vidare känns viktigt. Det är svensk humle som härstammar från 1600 och 1700-talet som man satsar på. Varje humlesort har sina unika smaker och att ha möjlighet att använda mer av egen humle är något man kommer satsa på framöver.

För det mesta bryggs det Ale hos Lindroths men man brygger även Lager i mindre skala. Lagringen tar längre tid för en Lager och en Ale dricks med fördel när den är färsk så att man får med alla dofter och smaker. Knistad Pale Ale har en liten touch av tropiska frukter och Knistad No 19 har en god citruston, passar utmärkt till en lättare förrätt eller varför inte efter golfrundan?

Mottot för Lindroths GårdsBryggeri är: ”Bryggd mâ kärlek i Skövde”

Vill du veta mer om det lilla bryggeriet och smaka på den lokala ölen kan man som grupp boka en ölprovning på Knistad Herrgård.