I maj 2025 kammade vår köksmästare Christoffer Beijbom och kocken Astrid Alfredsson hem segern i finalen av SM i utomhusmatlagning. Det betyder att Sveriges bästa utomhuskockar finns hos oss på Knistad Herrgård – och ja, vi är både stolta och glada så vi nästan spricker!
Matlagning utomhus, tillsammans med våra prisbelönta kockar, är en av många roliga aktiviteter vi på Knistad erbjuder i samband med konferens.
SM i utomhusmatlagning är en lagtävling och går ut på att tillaga en trerätters meny över öppen eld på stekbord Lyrestad och Trangiakök. Ett lag består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny. De tävlande komponerar sin meny själva och får välja fritt utifrån en råvarulista där råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter och anpassas utifrån årstid.
Förrätt
Vedeldad Abborre, saltad abborrsrom , portabello, grönsparris, bacon. Fiskveluté på grillad grädde.
Varmrätt
Lättrökt fårinnanlår, glödbakad gulbeta, ramslöksbuljong, rotfruktsstomp med äpple.
Dessert
Grillad inkokt vitsparris, rabarberkompott, kakcrunch, honungscreamfraiche och blåmögelost.





