Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Mat morgon, middag, kväll

Restaurangmiljön andas herrgård, alltifrån tapetval till kopparkastruller på hyllorna och matsalsköket i herrgårdsstil. I anslutning till matsalen ligger vår vinterträdgård där du har fantastisk utsikt över golfbanan och ängarna utanför fönstren. Vi vill med matsalen förmedla en hemmakänsla i herrgårdsstil, högt i tak och trägolv och den härliga doften av nymalt kaffe.

Vad blir dagen utan en god start?

Här möts du av doften från nybakat bröd och nykokta marmelader när du kommer innanför dörrarna på morgonen.
Till frukosten serverar vi lokalt producerade charkuterier, egenrostad müsli och nypressad juice. Fil, yoghurt och ägg kommer också från våra lokala bönder.
Njut av din frukost i en avslappnad miljö med fantastisk utsikt över skog och mark. Eller varför inte gå undan med morgontidningen och unna dig själv en stund framför brasan?

Priset är 150:-/pers och våra öppettider är vardagar kl. 7,00-9,00 och helger kl. 7,00-10,00.

På gång

Steffos helgmeny Take away

Som att äta ute fast hemma! Överraska familjen med en riktigt lyxig middag förberedd av proffsen. Allt du behöver göra är att värma och duka.

JULBORD OCH SHOW MED LASSE HOLM

Vid några unika tillfällen serveras showjulbord med Lasse Holm. Vi får ta del av hans låtskatt tillsammans med sångerskan Johanna Beijbom.

Klassiskt julbord på Steffos vis

Herrgården är som skapt för jul och julbord. Vårt klassiska julbord i herrgården toppas av Steffos egna favoriter blandat med vilt skjutet av Steffo och Patron själva.

Helen Sjöholm- konsert & middag

Välkomna till en oförglömlig kväll på Knistad Herrgård 15 oktober tillsammans med artisten Helen Sjöholm och en härlig trerätters middag

Lunch

Våra luncher lagas alltid från grunden. Med lokala råvaror och stort mått av kärlek.

Lunch v 38

I herrgården kl. 11.30-14.00
Pris: 195 kr

Dagens soppa, sallad och bröd alla dagar

Måndag
Stekt kyckling med rattatuille, getost och potatisgratäng
Paj med bönor, parmesan och tomat

Tisdag
Nattstekt högrev med potatismos, lingon, löksky och apelsinstekt morot.
Blomkål curry med kokosmjölk, koriander, qinoua och lime

Onsdag
Karré ”garam masala” med blomkålsstomp, spenat och mynta
Spansk bondomelette med paprikaaioli och Oliver

Torsdag
Stekt kyckling med rattatuille, getost och potatisgratäng
Paj med bönor, parmesan och tomat

Fredag
Karré ”garam masala” med blomkålsstomp, spenat och mynta
Spansk bondomelette med paprikaaioli och Oliver

Lördag
Nattstekt högrev med potatismos, lingon, löksky och apelsinstekt morot.
Blomkål curry med kokosmjölk, koriander, qinoua och lime

Söndag
Söndagsstek på kalv med kokt färskpotatis, gelé rotfrukter och gräddsås
Zucchini ”piccata” med tomatsås och bönor

Boka gärna bord för att garantera att plats till lunch finns för er.

A la carte Meny

FÖRRÄTTER

Matjessill, lantägg, brynt smör, picklad lök och friterad potatis 125,-
Knistad No 19, Lindroths Gårdsbryggeri, 95,-
Läckö Slottsakvavit, 100,-

Tunt skivad oxrulle med Sivans herrgårdsost, kryddiga blad från vår köksträdgård och tryffelmajonäs 155,-
Tini Nero d Avola, Italien 125,-

Skagenröra på brioche med örter och syrad lök, 115,-
Dopf & Iron Riesling, Frankrike 105,-

Brioche med kantareller picklad lök, persilja, portvin och parmasanmajonnäs 175,-
Luigi Vogheira Lange, Arneis, Italien, 125,-

HUVUDRÄTTER

Svensk biff från lokala gårdar serveras med karl-johanSmör, madeirasky, friterad lök, potatis med lagrad ost och bakad smålök 295,-
Costa Vera Cabernet Sauvignon, Chile, 105,-

Stekt grön sparris med parmesangrädde, bönsallad, krispig lök, friterad potatis samt tomatdressing 225,-
Löss Grüner Veltliner, Schloss Gobelsburg, Österrike 125,-

Rödvinsbrässerad oxkind med potatispuré, tryffelsky samt bakad och friterad rotselleri 225,-
Bacchus Knistad Lager, 95,-
San Zenoné Ripasso Valpolicella, Italien, 125,-

Lantägg från moster susanne med smörad rotselleri, potatispuré, rotsellericreme, grönkål och tryffel 225,-
Löss Grüner Veltliner, Schloss Gobelsburg, Österrike 125,-

Bakad torskrygg med Stekt grön sparris, vitvinssås, forellrom, dill, färskpotatis och syrad lök 295,-
Costa Vera Chardonnay, Chile 105,-

Bakad, lättrökt Fläsksida med potatispuré, smörad kålbuljong, yuzupäron och spetskål 255,-
Terlan Pinot Noir, Italien, 145,-

DESSERTER

Hjortron budapest med vaniljsmetana och citronverbena 125,-
Mouton Cadet Sauternes, Frankrike, 95,-

passionfruktsTartelette med svenska blåbär och drottningsorbet 125,-
Indomita Late Harvest, Chile 95,-

Citronkaka med maräng och fryst myntayoghurt 125,-
Luigi Voghera Moscato d Asti, Italien 95,-

Barmeny

En god drink innan maten är nästan ett måste. Låt er läskas.

Drinkar

  • Flädrick von Gurka

Tanqurey Gin & Tonic med gurka och fläderlikör

  • Knistads Cuba Libre

Matusalem 7 yo med Fentimans Curiosity Cola och lime

  •  Café Patron Persson

Kahlua, whiskey, kaffe, grädde, choklad