Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Lyckade möten

Ett möte på Knistad är så mycket mer än en konferens. Platsen har varit en naturlig mötesplats i hundratals år, för bönder och hemmansägare, soldater och drängar. De vidsträckta fälten och distansen till stadens brus skänker en frid och harmoni som sällan återfinns. Inramningen ger ert möte en sällsam skärpa där fokus hamnar på er upplevelse, uppgiften för dagen och den uppsluppna stämningen kring aktiviteter och måltider.

Aktiva mötet, stärk lagandan

I direkt anslutning till herrgården finner ni möjligheter inte många har. Vår egen golfbana, Göstas loge-aktivitetshus, femkamper och andra aktiviteter ger tillfälle att jobba på sammanhållningen.

Teambuilding är ett något nött uttryck men beskriver ändå våra aktiviteter på ett bra sätt. I vår egen Göstas loge löser ni lagvis knepiga stationer under ledning av ”Göstas gubbar”Dom är ena kluriga herrar som med egna händer skapat aktivitetshuset. Som pensionerade fallskärmsjägare vet dom vikten av sammanhållning och har vävt in detta i alla moment. Vill ni hellre ”leka av er” utomhus väljer ni femkampen. Eller varför inte prova på golf vid vårt eget övningsområde precis utanför herrgården?

Vi vet att somliga har mycket att prata om när de ses och en lekfull aktivitet kan vara lite för mycket, ja låt oss då elda upp lite värme i karbaden och vedbastun så kan ni i lugn och ro koppla av och prata av er innan middagen i stället.

Välkommen med er förfrågan!

Möte med matlagning

”Dom bästa samtalen äger rum i köket”. När ni bokar möte och matlagning får ni göra er egen lunch eller middag tillsammans med en av våra kockar i vårt hemtrevliga gästkök. Här är det svårt att inte trivas!

Ni bryter ert möte för lunch eller middag och samlas med en av våra duktiga kockar i köket som är väl förberett med allt ni behöver. När ni bytt kavajen mot förkläde lagar ni tillsammans en två- eller trerättersmeny. Varför inte ta ett glas medan ni sida vid sida tillreder råvarorna och och utbyter tankar? Vår kock delar med sig av sina tips och tricks och med er härifrån får ni tillsammans med recept på det ni lagat säkerligen både ny kunskap och glada minnen. I gästköket vistas endast en grupp åt gången och ni äter enskilt i intilliggande matsal. Middagsbjudningen kan bli både lång och fylld av skratt i ert egna gäng.

Möte och matlagning passar bäst för grupper om 8-15 personer.   

Mitt i naturen, konferens med NjUtsikt

Knistad herrgårds omgivningar är som gjorda för en walk and talk med milsvidd utsikt som inspirerar till nya tankebanor.

Låt oss dela med oss av vårt väl bevarade arv. En urnatur som prunkar i perfekt harmoni mellan hundraåriga träd och vår välskötta golfbana. Tänk om dessa gamla träd kunde tala…

Checka ut från kontoret och gör ett totalt miljöombyte med oss. Vi börjar med att servera er lunch i grönskan direkt från grillen och därefter väljer ni själva om ni vill fortsätta mötet i det fria eller komma in i ett av våra konferensrum. Vår reception erbjuder kartor för att lätt hitta långa eller korta promenadstråk för er walk and talk eller lite tid för eftertanke mellan möte och middag. Till kvällen välkomnar vi er in till bords i vår lantliga restaurang med vällagad mat från närområdet. Gick ni den långa rundan på kartan så passerade ni till exempel Moster Susanne som levererar våra ägg.

Gör er konferens till en naturupplevelse i svensk landsbygd.

Välkommen med er förfrågan!

Konferens med guldkant

Önskar ni en konferens med extra lyx? Då ska ni boka paketet med guldkant innehållande vinprovning och femrättersmeny. Våra femrättersmenyer är något alldeles extra där inget lämnas åt slumpen. Starta kvällen med en liten vinprovning och stämningen är satt för en lyckad middag.

Vår egen sommelier väljer ut passande viner till provningen. Dessa smakas av i vår spänningsfyllda herrgårdsmiljö. Efter provningen får ni lite fritid innan middagen serveras. Med en femrättersmeny blir middagen inte bara en måltid utan en hel upplevelse från början till slut. Ta konferensen till nästa nivå med en riktigt lyxig avslutning på er arbetsdag.

Det harmoniska mötet

Njut av Knistad i hälsans tecken. Låt mötet bli ett tillfälle att ta hand om varandra inifrån och ut, i en harmonisk miljö utanför stadens brus. På Knistad har lugnet och stillheten härskat i miljontals år, det märks särskilt om natten då tystnaden och mörkret är hänförande rogivande.

Vill ni ge ert möte en sund inramning är detta alternativet för er. Vi bjuder när ni tycker det passar på ett pass yoga under vistelsen, antingen när  just anlänt och behöver landa lite inför ert möte eller som avslut på mötet. Kanske mest givande som start på dagen efter en stärkande frukost. Yoga ger tid för eftertanke och är stärkande för så väl kropp som sinne.

Med Det harmoniska mötet får ni alltid hälsosamma alternativ för era luncher och fikaraster. Som vanligt kommer råvarorna i lång så utsträckning som möjligt från närområdet.

Kick off och events

Vi har stor erfarenhet och bra möjligheter för stora och små events hos oss.

Vi är vana vid allt från golftävlingar, jubileum och kick off med underhållning i stora och små format. Vår största lokal Smedjan kan ta upp till 250 personer i konferens eller middagssittning och här finns utrymme för ljud och ljus efter behov. För mindre sällskap passar festvåningen i herrgården – eller varför inte ha bjudningen utomhus i vår festpaviljong?

Hör av er när det ska firas eller ordnas event så hjälps vi åt!

Ativiteter och teambuilding

Hos oss finns stora möjligheter att aktivera sig. Vår egen golfbana omgärdar herrgården, vi har egen skjutbana, Göstas Loge-aktivitetshus, matlagningsaktiviteter och dryckesprovningar gott om utomhus yta för till exempel femkamp.

Har du valt att lägga ditt möte på Knistad så finns ingen anledning att ha tråkigt! Vi erbjuder aktiviteter för alla smaker och energinivåer. Vill du fördjupa dig i vårt aktivitetsutbud?

 

 

Njutning, träning och må gott!

På Knistad tycker vi det är viktigt att njuta av livet. Njutning kan vara en extra rökig whisky för vissa eller ett värmande bad under bar himmel  till vedens knaster för andra.

Oavsett hur du väljer att njuta så vill vi erbjuda bra möjligheter till detta. Så utöver en välsorterad bar har vi inrett ett litet gym på herrgården och det finns gott om natur att ta en promenad eller joggingrunda i omgivningarna. Det finns även cyklar till utlåning och vi har faktiskt en yogainstruktör i huset.

 

Dagkonferens

Att mötas utanför kontoret kan spara både tid och pengar! Mötet blir effektivare och lokalerna är utrustade med allt ni kan behöva.

Som dagkonferensgäst på Knistad bokar ni en lokal i lämplig storlek med den teknik ni behöver. Vi står med full servis kring fika och lunch för att ni ska kunna lägga fokus på dagens ämne i lugn och ro.

I dagpaketet ingår:
Ankomstkaffe med smörgås, en härlig lunchbuffé och senare på eftermiddagen väntar en välbehövlig fikabuffé med nybryggt kaffe.

Pris fr. 450 kr per person ex moms.

Lokalkostnad tillkommer. Pris beroende på storlek på gruppen.

Möteslokaler

Vi har mötesrum för alla typer av möten, tio olika lokaler i storlekar från sex personer upp till 250 personer. Samtliga har likvärdig utrustning men lite olika layout. 

Givetvis har vi fritt wifi och den konferensteknik som ett modern möte kräver i sittningar som kan vara allt från kreativa rum med runt bord till mer traditionella styrelsebord eller skolsal. Med många års erfarenhet av olika möten finns det få önskemål som förvånar oss. Som alternativ till de klassiska mötesrummen finns ju även vår trädgård, vackra salonger och mysiga soffhörn. Låt oss veta vilka faktorer som är viktiga för just er så matchar vi er med den optimala lokalen för ert möte.

Offertförfrågan

Sova över på herrgården

Hotellet har 80 hotellrum. Totalt 160 bäddar.

Ni bor bekvämt i våra flyglar inom gångavstånd till alla delar av herrgården. Som gäst på hotellet har man alltid tillgång till wifi, vårt gym och bastu.

 

Mötespartner Svenska Möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.

Att Knistad herrgård är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Knistad herrgård äger Svenska Möten tillsammans med cirka 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Läs mer på www.svenskamoten.se.

Svenska Möten – Utvalda konferensanläggningar